hejganges.blogg.se

Lova Öberg och Emma Andersson testar vingarna och flaxar till Indien :-) resan avslutas med ett bad i Ganges

Hampiiii

Publicerad 2013-02-27 11:50:00 i Allmänt

Heheheh..... (meddelande till ganget ok)
 
Hej igen da! Alltsa satan vad vi (jag) uppdaterar, har varit borta i typ nio dagar?? Kanns som en manad har i alla fall! *har jattetrakigt hela tiden*
 
Igar traffade vi som jag skrev tidigare var nya kompis, han heter Mayo och ar mkt snall. Han gillar mig jattemkt och ville typ joina till Hampi, jag ba "neee.." och sneglade mot Lova. Det var i alla fall skoj att hanga med honom och hans kompis, men sedan mot smatimmarna sa kunde vi inte komma hem och var typ en mil hemifran!! Vi ba NOOO men vi fick sova i ett ledigt rum dar vi hangde eftersom ena killen agde stallet :-) helvete vilka aventyr vi ger oss ut pa, borde inte ens skriva om det har ://
 
Idag har jag haft en solstolskompis som legat under mig, en liten herrelos hund som var jattesot. Annars har vi checkat ut, chillat och sadar, och om nagra timmar far vi till busstationen. 
 
Det ar nagonting jag vill skriva om varenda gang jag loggar in pa nagot internet, men glommer jamt bort det nar jag val sitter har?? Ska forsoka komma ihag till nasta gang!
 
Nu ska jag ringa pa wifi i vanlig ordning hehe ;-)
 
HEJDA!

Strandy

Publicerad 2013-02-26 14:22:55 i Allmänt

Idag tog jag och Lova en tuk tuk till en strand en kille tipsade oss om harom dagen. Den heter nagonting som jag inte minns (minns inga javla namn har) och den var jaaattefin! Sa vi har solat och badat dagen lang. Vi traffade en javulskt snygg kille pa restaurangen dar ocksa, sa vi ska hanga med honom ikv ;----) jag har fatt honom av Lova!
 
Annars gar det bra att sova i var lilla hut, trots att den ar sjukt varm pa kvallen. Jag gillar att hanga har, det ar lugnt och fridfullt. Jag kanner ingen press pa mig att jag ska kla mig pa ett visst satt, bete mig pa ett vitt satt eller att 24/7 tanka pa att jag ar vit och rik. 
 
Imorrn ska vi ta nattbussen till Hampi (skrev fel igar), sa vi ser ju hur det kommer ga dar.
 
Tyvarr kommer jag inte kunna lagga upp nagra bilder, men folj mig pa instagram (dinlivegnalakej) sa far ni se bilder ibland :-)
 
Nu ska jag ta och ringa lite folk pa Viber!!!
 
HEJDA!

Palolem

Publicerad 2013-02-25 13:26:41 i Allmänt

Hej igen!
 
Igar anlande jag och Lova till Palolem, efter att ha lyxat till det med en taxiresa hit. Det blev mkt enklare och om vi hade tagit bussen sa var det bussbyte fyra (?!) ganger. Det orkar vi inte med :-) Hur som helst sa tog det ca tva timmar och 100 kr var for att komma hit. Har ar det valdigt mysigt och vi bor precis vid stranden. Vi hyr en sa kallad hut, ett litet "hus" (las: kartong) utan AC och elektricitet. Det finns huts med flakt, men vi maste ju prova pa att vara utan nagon gang ;---) vi betalar ungefar 25 kr var om natten och ska fara harifran imorrn mot Hampi. 
 
Det som ar intressant i Indien ar att alla hostel nastan verkar TAVLA om vem som kan ha hardast sangar. Jag skojar ej nar jag sager att var nuvarande sang ar en planka med en madrass som ar ca. 2cm tjock. Sen igar kvall sa var det tydligen fyrverkerier pa G, men det lat som att det exploderade bomber precis utanfor dar vi sov. SA JAVLA LASKIGT?? Sen var det typ lite *fest* i restaurangen som hor till stallet, men till slut somnade jag.
 
Imorse vaknade jag av en sinnesjukt jobbig fagel som visslande en enda ton KONSTANT i ungefar en timme. Det lat liksom "tut tut tut tut tut tut", som om nagon tryckte ned samma tangent pa ett piano hela tiden. Det enda jag kunde tanka var "avada kedavra, crucio, accio fagelnabb" osv osv.. For de som inte last Harry Potter (tex. mamma..) sa ar detta forbannelser och trollformler fran dessa bocker. De tva forsta ar oforlatliga och du hamnar direkt i Azkaban om du anvander dem..
 
Nu ska jag och Lova snart ga och ata middag. Det ska bli trevligt. Tror dock att vi har atit valdigt mkt vegetariskt har eftersom ingen fattar vad en vegan ar trots att vi forklarar grundligt vad vi ater och inte. Fick veta igar att naan innehaller agg, hehe.. Det har vi tryckt i oss typ varje dag.. Hehe.. 
 
Na nu ska jag gora nagot annat har i ~cyberspace~!
 
HEJDA!

min basta badgumma, Emma!

Publicerad 2013-02-25 13:13:44 i Allmänt

Har i Palolem ar det svart att tanka sig att detta ar samma land som Mumbai. Vi badar, aker pa en liten battur och bor i en liten liten hut. Vi har fixat biljetter till Hampi om tva dagar sags att det ska vara fint med na ruiner och tempel, far ta oss en titt. Har aven satt datum for Andamanerna aker dit den 13 mars, har hoga forvantingar.
 
Jag har en kansla av hat karlek till Indien och mig sjalv. Har svart att hanter min vithet och vad det innebar. Visst jag har upplevt min vithet forr utomlands men det ar nagot helt annat har, speciellt utanfor Goa. Vissa som vi traffar som ocksa ar fran vast tycker det ar roligt och exotiskt att folk vill ta kort med en och glor ut en, men jag ser inte det spannande i det alls. Min min makt och formogenhet som vit ar ju pa bekostand av nagon annan. Men sammtidigt sa utnyttjar jag mina priviliger genom att befinna mig har, som sagt svart. Detta land ar svart att beskriva maste upplevas!
 
Vidare utan radsla!
Lova

Emma Spanar

Publicerad 2013-02-23 11:51:13 i Allmänt

Hej dar allihopa. Jag vet att Lova skrev precis, sa det kan bli lite kaka pa kaka, men jag har bara en timme har pa datan och orkar inte ga tillbaka hit sen.. Hehe..
 
De senaste dagarna har jag gjort nagra spaningar har borta som jag vill dela med mig av. Detta ar ett mycket speciellt land pa manga satt och vis. Jag gor en punktlista for enkelhetens skull:
 
  • Manga man har i typ 50-arsaldern har visat en forkarlek for att farga sitt sista fastklamrande fjun pa huvudet starkt, lysande oreange. Mkt snyggt och inte minst sa drar det till sig manga blickar ;-)
 
  •  Om du ar rik, kop for Guds skull en vit bil! VIT!
 
 
  •  Sedan vi kom till Indien har jag inte sett en enda rondell eller hastighetsskylt. Du far tuta precis hur mycket du vill, garna helt i onodan eller for att announca att du ar pa vag runt en krok. Jag skojar ej da jag sager att genomsnittsinvanaren har garanterat tutar minst tusen ganger om dagen. TUSEN! Tusen (1000!) ganger per dag bestammer sig dessa personer for att "na, har kravs en ordentlig tutning", for att sedan utan att halla tillbaka pa krutet fullstandigt ga los pa tutan.
 
 
  • All servicepersonal har, typ hostelagare, servitorer, butiksbitraden osv osv - vickar liksom pa huvudet da en ber dem om nagonting. De ser liksom irriterade ut. *Vickar pa huvudet och sager "okay, be right back.."*
 
  • Ingen har verkar forsta att de har en valdigt speciell accent da de talar engelska, sa de pratar garna fort och totalt oforstaeligt.
 
  • Har rader vanstertrafik. Trots detta sa galler knappt denna regel. Det finns helt enkelt inte en enda javla regel for hur du ska bete dig i trafiken. Kor precis var du vill, ga over vagen var du vill (det finns inga overgangsstallen) och stanna hemskt garna var du vill (??). Letar du efter mittlinjen mellan alla bilar? Sluta leta, for det finns inga!
 
Det var alla spaningar jag gjort hittills. Det kommer nog komma ett par till. Andra konstiga saker ar i alla fall att killar har liksom far bete sig som de vill. Nar jag och Lova var pa stranden igar sa kom en typ 13-arig kille forbi och bestamde sig for att helt enkelt fota oss?? Vi ba "ehhhh, FUCK U!!". Na, sa sa vi inte, men vi skylde oss i alla fall :-) Sen verkar manga tro att turister bara har kant smakerna sott och salt i hela sina liv, sa maten kan vara "anpassad" efter vara icke existerande smaklokar. Ackligt!
 
Sen ar det kul att vara har i Vagator, for det ar kor lite overallt. Idag kom det in en ko i restaurangen vi at frukost pa :-) 
 
Sen vill jag garna avsluta med en trevlig bild, men har ar det strikt forbjudet att stoppa in minsta lilla grej i datan?? Tjoller.
 
HEJDA!!! PUSS OCH KRAM!!

hej de a jag

Publicerad 2013-02-23 11:26:12 i Allmänt

Nu har vi tillbringat tre dagar i Vagator, har har vi hyrt en moppe(Emma far utlopp far sitt tutande) och akt runt till olika strander. Igar hittade vi tva lugna och valdigt fina strander ca 20 km har i fran. Sen sa tog vi en svang till ett fort som ligger uppe pa en hojd dar sag vi soldnedgangen och traffade tva indiska pojkar. Vi skulle traffa dem pa Baga bech idag men Emma och jag var dar tidigare idag och pallade inte alla manniskor, vi foredarar lugna avskilda stallen. Sa vi kankse ska traffa dem har i Vagator ikvall. 
 
Det ar valdigt skont att befinna sig i denna lilla turistiksa fristad Goa, da en kanner sig sig sjukt malplaserad och uttitad i andra stallen i Indien.
 
Annars sa har vi hittat ett veganskat matstalle som heter Bean me up, dar vi har atit valdigt gott. 
Maten ar valdigt stark och har en smak av ingefara. Emma snorar av all denna heta mat och jag forhandlar med folk pa engelska i somnen. Jag har avent lyckats bli prickig av typ myggbett lr nagot.
 
 
I morgon ar planen att dra vidare till antigen Palolem eller Hampi.
 
karlek fran vice bloggansvarig aka Lova!

Vaga-nånting

Publicerad 2013-02-21 10:40:13 i Allmänt

Hej alla! 
 
Nu är det Emma här som skriver igen.. Via telen..  Vissa är ju faktiskt måna om att berätta hur vi har det. Det är ganska drygt att skriva på mobben, så blir inte så mycket! 
 
Igår tog vi nattbussen till Mabuca (osäker på hur det stavas), och det var verkligen en nattbuss; den hade inga säten, utan SÄNGAR?! Sov inte så bra dock, men skitsamma. Så idag har vi tagit oss till Vaga-nånting och tagit in på hotell för 40kr/natt. Vi har gått till stranden och smält bort och sitter nu på ett café under en takfläkt och internetar lite.
 
Nu orkar jag inte skriva mer, det är förjävligt med mobilen!! Lova får skriva om maten sen + lite poesi. 
HEJDÅ!

Goa

Publicerad 2013-02-20 15:04:11 i Allmänt

Hejhej bloggy!
 
Idag har jag och Lova strosat har i den lilla fororten vi bor i. Det ar ganska skitigt har, men anda fint pa manga stallen. Vi lyckades hitta en ~lyxig~ restaurang, dar vi betalade 17 kr var for maten, inklusive dricks ;-) sen gick vi liksom inat grannskapet, bort fran stora vagen. Dar fanns det en forskola dar det stod massa barn utanfor och stirrade pa oss nat sa javulskt. Manga halsar ocksa och blir fett uppspelta. Sa nu vet vi hur det ar att vara kandis :-)
 
Ikvall ska vi ta bussen till Goa, till nat stalle som jag standigt glommer namnet pa. Det ska nog bli trevligt! Det finns en strand dar, hihi. 
 
Jag hade tankt lagga in bilder har, men det hander inget nar jag kopplar in mobilen i datorn :(
 
Nu ska jag ga, en annan tysk kompis ska ha datan ;);)
 
HEJDA!!!!
 
Ps. Ja, det verkar bli jag som ensam driver denna blogg.... Ds.

Reminder till mig sjalv

Publicerad 2013-02-19 15:37:56 i Allmänt

Nar nagon sager nagot till mig brukar jag istallet for att saga "ja", stota ut ett "mmM". Det sista m-et gar som upp en ton. Har borta uppfattas det dock som att jag sager "va?", vilket far alla att upprepa allt tva ganger.
 
Person: Sign here
 
Jag: mmM! *borjar signa*
 
Personen: Sign here!
 
Sen hade jag heller inte velat ha sloa bromsar pa min bil.
 
HEJDA! / Emma
 
Ps. Bussarna har har inte heller nagra dorrar???? Ds

Mumbai

Publicerad 2013-02-19 10:55:37 i Allmänt

Hej allihopa!
 
Igar anlande jag och Lova till hostlet tillsammans med en tjej som vi traffade pa flygplatsen. Hon ar fran Tyskland och hade ingenstans att sova. Vi ba "folj med till varat hostel gumzan"! *Snalla tjejer*
 
Vi traffade aven en kille, David (fran Kanada), vars hotellbokning blivit avbokad. Han fick ocksa folja med, men blev dumpad pa ett annat hostel. Det fanns inte plats for honom har :( Lova gav i alla fall honom sin mail, sa vi hoppas pa kontakt! Han kanske vill joina till Goa?
 
Idag har vi i alla fall fatt brunch bestalld till hostlet (lyx?!) for priset av hela 3,75 kronor var :-)
 
Efter detta for vi in till tagstationen for att ta taget till Mumbai City.
Vi akte en liten tuktuk-liknande grej in till stationen, och trafiken har ar mycket underhallande. Alla tutar exakt hela tiden, det finns inga filer pa gatorna och inga overgangsstallen. Om du vill ta dig nagonstans, KOR BARA! Inget hindrar dig!
 
Tagresan ar nog tyvarr bland det varsta jag varit med om. Det finns inga dorrar till taget, utan alla bara KLAMMER sig in och typ hanger ut och njuter av vinddraget (?). Vi hamnade aven i en vagn proppfull av man. Jag har nog aldrig kant mig sa obekvam: en utlandsk kvinna betyder absolut ingenting har. Efter att vi statt och klamts sonder mellan gubbar ett tag kanner jag en liten hand ta mig pa rumpan. JAG FROS TILL IS!!! Jag viftade runt vid roven, vande mig om och tryckte mig mot Lova. Sen tyckte jag mig aven kanna nagon leta sig mot mitt skrev, men den slutade efter ett tag. En ackelgubbe (tror det var han som tog sig friheten att kanna pa min rumpa) stod liiiiite val nara med sitt skrev tryckt mot mitt lar. Jag ville nastan hoppa av i farten.
 
Nar vi kommit av taget och blivit kvitt alla ackel satte vi oss pa en bank for att lasa i Lovas Indienbok. Alla, och da menar jag ALLA, stirrade pa oss som om vi var cirkusdjur. Att vara vasterlanning har ar mycket ovanligare an vad jag hade vantat mig. Det finns nastan inga sadana personer har. Du utsatts for rasism som aldrig upplevts forr. Vi sag ett gang ungdomar prata hogt, skratta och titta pa oss. Vi ba "ehhhhh", men det gar inte att gora sa mycket. Nagot annat som ocksa ar valdigt jobbigt ar allt tiggeri. Sma barn kommer fram och drar dig i armen och ber om pengar. Ganska jobbigt att saga nej :---(
 
Pa taget hem fran Mumbai hittade jag en vagn bara for kvinnor i taget, fatta vilken fristad!! Jag ville ba stalla mig och skrika av lycka.
 
Kvinnofortrycket har ar sa rumsrent att ingen tycks bry sig langre. Till exempel sa spelade det ingen roll att jag var helt ratt kladd idag, min kropp fortjanade anda ingen respekt alls. Lange leve patriarkatet!!! Det kanns ganska jobbigt. Snuskiga blickar fran snuskiga man mottes vi av hela tiden. Plus att denna dresscode kommer ge mig bonnbranna och fruktansvarda svettningar..
 
Vi hoppas pa battre samhalle i Goa, sa vi funderar pa att ta nattbussen dit redan imorgon.
 
Nu ar vi i alla fall tillbaka pa hostlet efter denna galna dag! Har ar alla man snalla. Det ar gratis internet ocksa, darfor kan jag blogga och sadar.
 
Som sammanfattning pa denna dag sa ar bade jag och Lova mkt stolta over oss sjalva, da vi anda har hallit lugnet trots att mycket har gatt heeeelt fel. Alla kvinnor har ar sa vackra, de har jattefina klanningar och sant pa sig. Det ar skont att inte frysa. Det serveras gratis flaskvatten har pa hostlet. Det ar mkt bra!
 
Hoppas alla har det bra dar hemma, sa ska jag och Lova leta reda pa sol och bad har borta. Kanske kan vi hitta en stad med bara kvinnor!!?!!?? Livet!
 
Puss och kraaaaam~~~~

Vi e på G

Publicerad 2013-02-17 22:07:11 i Allmänt

Hej på dig, nya blögg. Hoppas många läsare ansluter sig till hejganges.blogg.se :-)
 
Nu ska jag och Lova precis ta och lägga oss, vi ska upp mkt mkt tidigt imorrn; KLOCKAN HALV FEM? Elin går ju dock upp så tidigt varannan vecka, men hur som helst.
 
Vi har fått husrum och mat hos muffe och Maitan, samt kollat in Täby C. Riktigt tufft var det. De har ett nytt Cubus! Fast såg typ ut som att det var Cubus för små barn?? Jättelöjliga kläder. 
 
Hur som helst så är vi mycket taggade inför resan som startar imorgon. Jag har föreställt mig det värsta i stökighetsgrad när det kommer till Indien, så jag hoppas på en positiv överraskning. Det kanske till och med är civiliserat där? :-)
 
Jag försökte nyss lägga upp en bild på oss, men internet här är värdelöst? Oklart om jag ens är inne på rätt router.. Lägger upp bilden sen isf!
 
Puss å kram <333<3<33
 
HEJDÅ!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela